2020-04-01 07:55:58• hírek • Erdélysport.hu

Én lennék a legboldogabb, ha minél hamarabb visszaülhetnék a VSK kispadjára

November közepén a kispadról önként felálló spanyol Maikel Lopez helyét vette át a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának élén Mauro Procaccini. Ugyan a rutinos olasz szakember már nem tudta megmenteni a sorozatot 2018-ban megnyerő gárda szezonját a Közép Európa Ligában és a bajnokságban is becsúszott egy-két váratlan vereség, a VSK játéka egyértelműen kezdett formát ölteni.

A gárda a második helyen zárta az alapszakaszt a nagy rivális Sepsi mögött és az elődöntőben folytathatja a szezont. Amennyiben lesz egyáltalán folytatása. Az 58 éves talján mindemellett személyiségével is megkedveltette magát úgy a vezetőkkel, mint a szurkolókkal.

Olaszos közvetlenségével Mauro Procaccini fenntartások nélkül adott exkluzív interjút az erdelysport.hu-nak, amiért ezúttal is köszönetet szeretnénk mondani. Köszönettel tartozom továbbá Király Rékának is, aki kérdéseinket, illetve a mester válaszait lefordította olaszra, illetve magyarra.
 

Kezdjük az elején – miként történt a kapcsolatfelvétel a VSK-val és mit tudott Romániáról, a román női kosárlabdáról abban a pillanatban?
Az ügynököm lépett velem kapcsolatba, novemberben és úgy gondoltam, ez egy jó alkalom lehet arra, hogy megismerjek egy új bajnokságot, egy új országot.

Milyen körülmények fogadták Szatmáron? Min kellett elsőként változtatni ahhoz, hogy a csapat azt játssza, amit Ön kívánt?
Elég nehéz helyzet fogadott, ami elsősorban Brittany Denson sérülésének volt köszönhető, de a román lányok egy része nagyon segítőkész volt már az elejétől. És persze az egyesület mindig mindenben mellettem állt.

Nehezítette az Ön dolgát, hogy a bajnokság mellett a Közép Európa Ligában (CEWL) is helyt kellett állniuk?
A kupában való szereplés eléggé megterhelő volt , főleg fizikai szempontból. De úgy gondolom, nagyon hasznos egy csapatnak részt vennie az európai kupában is. Nagyon jó meccseket játszottunk, de sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz.

A szatmáriak régi álma a bajnoki cím, ebben a Sepsit kell legyőzni jelenleg. Ön hogy látja, van erre reális esély?
A csapat nagyon jól dolgozott és a Sepsi elleni győzelem lehetősége elhitette velünk, hogy egy fontos célért küzdünk. Dandra Moss érkezésével, szerintem, végre teljes lett a csapat minden poszton és így készek vagyunk megküzdeni álmainkért.

Miként értékeli az elért eredményeket, az elvégzett munkát, a csapat fejlődését?
Az eredmények nekem csak egy bizonyos pontig...



Az interjú itt nem ér véget. A folytatásért látogasson el az Erdélysport.hu oldalára!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: